Warta - Kepiye carane wong ngukir reca gajah?

Watu bisa diukir lan dipoles nganggo tangan, lan bisa diowahi dadi patung sing jelas, sing bakal kaget kabeh wong ing saindenging jagad.Akeh wong sing ora ngerti industri kasebut bakal penasaran banget, kepiye carane nggawe ukiran sing apik tenan?Kanggo njawab keraguan sampeyan, artikel iki bakal njupuk gajah ukiran watu minangka conto kanggo ngenalake proses pangolahan lan ukiran kanthi sedhela.Produk ukiran watu liyane umume padha.

8I patung gajah

Proses ngukir watu gajah

Desain gambar ukiran batu gajah

Ingkang sepisan inggih menika desain gambar ukiran watu gajah.Gambar minangka referensi paling dhasar kanggo modeling, lan minangka sumber kabeh karya sabanjure.Saben langkah kerja kudu ditindakake miturut rancangan desain gambar, yen ora, ora bakal padha.

Sample gajah watu

Sawise desain gambar rampung, perlu nggawe model cilik kanggo ngonfirmasi manawa gambar kasebut cukup wajar ing wangun obyek nyata, supaya bisa mesthekake yen gajah nyata bisa dadi foolproof, lan uga menehi referensi sing luwih intuisi. para pengrajin ukir.Stake metu miturut dawa, jembaré, dhuwur lan engraving busur saben bagean saka model, supaya minangka kanggo konfirmasi ukuran gajah nyata lan urutan Processing engraving ing advance, kang staking kita metu.

14Aku marmer gajah

Sawise lofting rampung, sampeyan bisa milih materi sing cocog miturut kahanan nyata.Wiwit gajah ukiran watu adat kabeh kabutuhan individu lan produk non-standar, iku mokal kanggo nemokake pemblokiran rampung cocog, lan mung bisa milih pemblokiran luwih gedhe, kang uga mundhut kanggo Produsèn.Sawetara pelanggan sing ngerti sethithik babagan ukiran bakal ngetung rega bebarengan karo pabrik, nanging asring nglirwakake titik kasebut nalika mbuwang blok.Sampeyan kudu ngerti manawa ora ana sing sampurna ing jagad iki.

Pengolahan lan produksi watu ukiran gajah

Sawise pamblokiran gajah ukiran watu cocok, perlu kanggo Cut gajah ing wangun kothak miturut kahanan nyata, kajaba gajah karo irung munggah.Gajah irung sing diangkat butuh watu trapesium.Sanajan watu kothak uga bisa nyukupi panjaluke, nanging watu boros banget, lan ora pantes saka sing tuku utawa sing adol.Sawise materi dipotong, nempelake kertas gambar garis saka ukuran sing cocog, lan karya persiapan awal wis rampung.

18Aku marmer gajah
12Aku marmer gajah

Pondasi kasebut padhet, lan liyane minangka ukiran resmi saka gajah watu.Pisanan, potong bagean keluwihan watu miturut garis gambar.Jeneng lokal diarani bombing.Sing diarani pengeboran boom yaiku nggunakake bor baja kanggo narik metu watu keluwihan.Sajrone proses kasebut, swarane banter banget, kaya gemuruh, mula proses iki diarani pengeboran boom.Proses pengeboran nduweni syarat teknis tartamtu, amarga yen arah salah, watu kabeh bisa rusak utawa rusak sebagian.

2i patung sandstone
11i patung sandstone

Sawise pengeboran rampung, proses produksi embrio kasar uga disebut nggawe embrio kasar.Langkah sabanjure yaiku nyempurnakake.Sing diarani fine-tuning yaiku nggawe rai gajah sing diukir watu, kalebu watu, gadhing, kuping, buntut, lan liya-liyane, yen ana pola ing gajah uga kudu diukir bebarengan, supaya ora nyewa pabrik liya.Processing utawa wong liya ngomong sing pabrik Cut sudhut.Bentuk ukiran iki uga diarani ukiran relief.Iki minangka katrampilan sing disengaja sing nguji tingkat pengrajin ukiran Hui'an.Mulane, biasane perlu kanggo njaluk master kondhang lokal teka lan nuntun siji utawa loro kanggo mesthekake yen Hui'an paling murni bisa kasedhiya kanggo tamu.ukiran watu.

Langkah pungkasan ing proses ngukir gajah watu yaiku polishing.Mesthi, polishing sebagian dipoles miturut kabutuhan nyata, lan arang banget kabeh awak dipoles.

15Aku marmer gajah

Inspeksi kualitas lan kemasan gajah watu

Inspeksi kualitas sing diarani yaiku mriksa apa gajah fisik kasebut cocog karo syarat lan manawa rincian kasebut cocog karo syarat lan gambar pelanggan.Mung produk ukiran watu sing dicenthang lan bener bisa di resiki lan dilapurake menyang customer kanggo imbuhan lan kemasan sawise konfirmasi.

6i watu gajah

Wektu kirim: Sep-07-2022